Opiskelemaan tai töihin ulkomaille

Lukiolaisena ulkomaille!

Jo lukioaikana voit saada kansainvälistä kokemusta:

 • Kansainvälisyysopinnot lukiossa
  Kallaveden lukiolaisena voit osallistua Kansainvälisyyskurssille (KV1), johon kuuluu opintomatka. Opintomatkat ovat viime vuosina suuntautuneet Italiaan ja Saksaan. Lukion kieliopinnot luonnollisesti rakentavat pohjaa kansainvälisyyteen.
 • Kielikurssit
  Kielikurssit ovat yleensä 2 – 4 viikon mittaisia pyrähdyksiä valitun kohdemaan kieleen ja kulttuuriin. Kursseja järjestetään pääsääntöisesti kesäloma-aikaan.
 • Vaihto-opiskeluvuosi tai -lukukausi
  Lukiossa opiskeleva nuori voi lähteä opintojensa aikana vaihto-oppilaaksi ulkomaille. Vaihto-oppilasvuoden aikana opiskelija asuu isäntäperheessä ja käy paikallista koulua yleensä yhden lukuvuoden ajan. Opinnot Suomessa jatkuvat vaihto-oppilasvuoden jälkeen siitä, mihin ne lähtiessä jäivät.
 • Opintopolku.fi  -sivustolle on koottu lisätietoja ja ideoita oman suunnitelman valmisteluun sekä mahdollisuus kysyä CIMO:n asiantuntijoilta itslleen sopivinta kansainvälistymisvaihtoehtoa.

Lukion jälkeen ulkomaille opiskelemaan, töihin tai vapaaehtoistyöhön

Opiskelemaan

Lukion jälkeen voit suorittaa korkeakoulu-opintoja esim. ulkomailla.
Usein vaaditaan myös kohdemaan kielitaitoa. Eri maissa on erilaiset koulutusjärjestelmät ja ensimmäisenä onkin syytä tutustua eri vaihtoehtoihin.

Opintopolku.fi -> tietoa korkeakouluopinnoista maittain

 • Opintopolku.fi -sivustolle on koottu tietoa eri maiden koulutusjärjestelmästä, hakemisesta, opiskelun arjesta ja opiskelun kustannuksista.

Töihin tai vapaaehtoistyöhön

Lukion lopussa myös kansainväliset työmarkkinat saattavat kiinnostaa joko kesätyön tai pysyvämmänkin pestin näkökulmista.

 • TE-toimiston sivut
  TE-toimiston sivuille on koottu tietolähteitä työpaikoista, harjoittelupaikoista sekä näihin käytössä olevista tukimuodoista (EURES-portaali, EKA-eures tuki mm. työnhakuun ja muuttoon, työttömyysturva ETA-maassa).
  TE-toimiston sivut (nuorille)
 • EURES-työnhakuportaali
  Suora linkki EURES-portaaliin, joka on Euroopan laajuinen työnhakupalvelu.
  ec.europa.eu/eures
 • Abi: haluatko lunastaa lukiolaiskannettavan itsellesi?
  Lukio-opintojen päättyessä sinulla on kolme toimintavaihtoehtoa Lukiolaiskannettavasi jatkon suhteen.  Voit lunastaa koneen itsellesi hintaan 29,80 €. Voit palauttaa koneen ja laturijohdon koululle. Voit pitää koneen vielä itselläsi, mikäli opintosi jatkuvat […]
 • 2. vuoden opiskelijoiden huoltajienilta 20.2. – Tervetuloa!
  Tervetuloa Kallaveden lukion toisen opintovuoden huoltajieniltaan tiistaina 20.2.2024 klo 17 alkaen. OHJELMASSA: klo 17 – 18 Ryhmänohjaajien pop up -kahvila, jonne olette tervetulleita kahvittelemaan ja jututtamaan omaa ryhmänohjaajaa. Vapaaehtoinen kahvimaksu. […]
 • Penkkarit ja vanhojen päivä
  Penkkareita vietetään torstaina 8.2. Abit tulevat kouluun klo 9 ja abien yhteinen kahvitilaisuus salissa alkaa klo 9.30. Abigaala alkaa klo 11.15 ja penkkariajelulle lähdetään koulun pihasta klo 13. Vanhojen päivä […]
 • TOISEN ASTEEN YHTEINEN HAKIJOIDEN JA HUOLTAJIEN INFOILTA TIISTAINA 23.1.2024
  TOISEN ASTEEN YHTEINEN HAKIJOIDEN JA HUOLTAJIEN INFOILTA TIISTAINA 23.1.2024 ALKAEN KLO 18.00 Kuopion Musiikkikeskuksella (myös teams-yhteydellä) Infoillassa mukana olevat koulut sekä päivittyvä ohjelma löytyvät tapahtumasivulta.  Sekä hakijalla että huoltajalla on siis mahdollisuus tutustua […]
 • Hyvää Joulua!
  Syyslukukausi päättyy perjantaina 22.12.2023. Päivän ohjelma on seuraava: Joulukirkko Tuomiokirkossa klo 9, ortodoksien ohjelma ortodoksiseurakuntasalissa klo 9 ja tunnustukseton ohjelma Korttelimuseolla klo 9. Mennään suoraan kohteisiin. Tämän jälkeen 2. ja […]