Opiskelemaan tai töihin ulkomaille

Lukiolaisena ulkomaille!

Jo lukioaikana voit saada kansainvälistä kokemusta:

 • Kansainvälisyys -kurssit ja kieliopinnot
  Kallaveden lukiolaisena voit osallistua Kansainvälisyyskurssille (KV1), johon kuuluu opintomatka. Opintomatkat ovat viime vuosina suuntautuneet Italiaan. Lukion kieliopinnot luonnollisesti rakentavat pohjaa kansainvälisyyteen.
 • Kielikurssit
  Kielikurssit ovat yleensä 2-4 viikon mittaisia pyrähdyksiä valitun kohdemaan kieleen ja kulttuuriin. Kursseja järjestetään pääsääntöisesti kesäloma-aikaan.
 • Vaihto-opiskeluvuosi tai -lukukausi
  Lukiossa opiskeleva nuori voi lähteä opintojensa aikana vaihto-oppilaaksi ulkomaille. Vaihto-oppilasvuoden aikana opiskelija asuu isäntäperheessä ja käy paikallista koulua yleensä yhden lukuvuoden ajan. Opinnot Suomessa jatkuvat vaihto-oppilasvuoden jälkeen siitä, mihin ne lähtiessä jäivät.
 • Maailmalle.net
  Maailmalle.net -sivustolle on koottu lisätietoja ja ideoita oman suunnitelman valmisteluun sekä mahdollisuus kysyä CIMO:n asiantuntijoilta itselleen sopivinta vaihtoehtoa:
  maailmalle.net -> Lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat

Lukion jälkeen ulkomaille opiskelemaan, töihin tai vapaaehtoistyöhön

Opiskelemaan

Lukion jälkeen saat mahdollisuuden esimerkiksi korkeakoulu-opintoihin muissa muissa.
Usein vaaditaan myös kohdemaan kielitaitoa. Eri maissa on erilaiset koulutusjärjestelmät ja ensimmäisenä onkin syytä tutustua eri vaihtoehtoihin.

 • Maatieto.net
  Maatieto.net -sivustolle on koottu eri maiden koulutusjärjestelmästä, hakemisesta, opiskelun arjesta ja opiskelun kustannuksista
  maatieto.net

Töihin tai vapaaehtoistyöhön

Lukion lopussa myös kansainväliset työmarkkinat saattavat kiinnostaa joko kesätyön tai pysyvämmänkin pestin näkökulmista.

 • TE-toimiston sivut
  TE-toimiston sivuille on koottu tietolähteitä työpaikoista, harjoittelupaikoista sekä näihin käytössä olevista tukimuodoista (EURES-portaali, EKA-eures tuki mm. työnhakuun ja muuttoon, työttömyysturva ETA-maassa).
  TE-toimiston sivut (nuorille)
 • EURES-työnhakuportaali
  Suora linkki EURES-portaaliin, joka on Euroopan laajuinen työnhakupalvelu.
  ec.europa.eu/eures
 • Syksyn ylioppilaskirjoitukset 12.9. – 26.9.
 • Tietoa kevään ylioppilaskokelaille
  Kevään 2022 ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 15.3. Tietoa yo-kokeiden järjestelyistä löydät täältä: Kallaveden lukio » Abi-infot. Tarvitset kokeissa oman, Abitti-ympäristössä toimivan laitteen ja langalliset kuulokkeet. ”Kokelaan velvollisuus on huolehtia, että hänellä […]
 • 2. vuoden opiskelijoiden huoltajien ilta ti 25.1. klo 18
  Tervetuloa 2. opintovuoden opiskelijoiden huoltajien iltaan tiistaina 25.1. klo 18. Toteutamme illan ohjelman Teamsissa, ryhmänohjaajat lähettävät kutsut ja Teams-linkit Wilma-viestinä. Paperikutsut on lähetetty jo aiemmin koteihin opiskelijoiden mukana. Tervetuloa mukaan! […]