Bisneslinja

Kiinnostaako yrittäjyys? Haluaisitko oppia sijoittamista ja työelämätaitoja? Haaveiletko kaupallisen alan koulutuksesta?

Kaikkea tätä- ja paljon muuta- tarjoaa Kallaveden lukion bisneslinja. Kallaveden lukiossa toimii erityinen bisneslinja, jonka tavoitteena on auttaa opiskelijoita löytämään omat vahvuutensa ja vahvistaa yritystoiminta-, vuorovaikutus- ja työelämätaitoja sekä vahvistaa opiskelijan jatko-opintovalmiuksia.

Bisneslinjalla on mahdollista suorittaa lukuisia kansainvälisen liiketoiminnan, yrittäjyyden, vuorovaikutustaitojen ja vieraiden kielten kursseja. Opiskelijalla on mahdollisuus bisneslinjalla perustaa oma yritys ja oppia monia yrittäjyyteen liittyviä taitoja ja tietoja. Bisneskurssilaisille tarjoutuu mahdollisuus tiiviiseen yhteistyöhön paikallisten yritysten kanssa työelämäjaksolla. Linjan käyneelle opiskelijalle myönnetään opinnoistaan bisnesdiplomi ja lukioaikaisia suorituksia voidaan hyväksi lukea jatko-opinnoissa esimerkiksi korkeakoulussa tai yliopistossa.

Bisneslinja vahvistaa Kallaveden lukion ennestään vahvaa yrittäjyyden painotusta. Bisneslinjan kurssit ovat osittain avoimia kaikille lukion opiskelijoille, lukuun ottamatta muutamia moduuleja, jotka ovat tarkoitettu vain bisneslinjan opiskelijoille.

Katso bisneslinjalaisten tekemä video.

Tiedätkö, millaista koulunkäynti voi olla?

Hakeminen bisneslinjalle

Kallaveden lukion bisneslinjalle haetaan yhteishaussa. Haku­koh­teek­si va­li­taan Kal­la­ve­den lu­kio, Lu­ki­on bis­nes­lin­ja. 

Bisneslinjalle valitaan lukuvuodelle 2023 – 2024 24 opiskelijaa.  Valintakriteereinä ovat: 

  • Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo 
  • Äidinkielen, yhteiskuntaopin, matematiikan ja englannin arvosanoja painotetaan 
  • Ennakkotehtävä ja mahdolliset haastattelut 

Keväällä 2023 bisneslinjalle hakijan on tehtävä itsestään korkeintaan 5 minuuttia kestävä vapaamuotoinen videoesittely. Esittely tulee tallentaa pilvipalveluun ja linkki lähetetään osoitteeseen kallavedenlukio@kuopio.fi viimeistään 7 päivää yhteishaun päättymisen jälkeen. 

 Esittelyvideolla hakijan tulee kertoa mm: 

  • Kuka olet? 
  • Millaisia vahvuuksia sinulla on? 
  • Miksi haluat opiskelemaan bisneslinjalle? 
  • Pohdi perustellen seuraavaa tehtävää: olet perustamassa kesäkioskin tulevaksi kesäksi Kuopioon. Kerro millaisia seikkoja sinun tulee ottaa huomioon kioskia perustettaessa ja miten saat yrityksesi menestymään. Videotehtävän lisäksi Kallaveden lukiolla on mahdollisuus kutsua hakija tarvittaessa haastatteluun. Mahdolliset lisähaastattelut toteutetaan huhti- ja toukokuussa. 

 Lisätietoja

Rehtori Ensio Vatanen
puh. 0447184522
ensio.vatanen@kuopio.fi

Lehtori Jari Ukkonen
puh. 050 5860 425
jari.ukkonen@opedu.kuopio.fi

Opinto-ohjaaja Anne Sivén
puh. 044 7184528
anne.siven@opedu.kuopio.fi

Tulevat tapahtumat