Bisneslinja

Kiinnostaako yrittäjyys? Haluaisitko oppia sijoittamista ja työelämätaitoja? Haaveiletko kaupallisen alan koulutuksesta?

Kaikkea tätä- ja paljon muuta- tarjoaa Kallaveden lukion bisneslinja. Kallaveden lukiossa toimii erityinen bisneslinja, jonka tavoitteena on auttaa opiskelijoita löytämään omat vahvuutensa ja vahvistaa yritystoiminta-, vuorovaikutus- ja työelämätaitoja sekä vahvistaa opiskelijan jatko-opintovalmiuksia.

Bisneslinjalla on mahdollista suorittaa lukuisia kansainvälisen liiketoiminnan, yrittäjyyden, vuorovaikutustaitojen ja vieraiden kielten kursseja. Opiskelijalla on mahdollisuus bisneslinjalla perustaa oma yritys ja oppia monia yrittäjyyteen liittyviä taitoja ja tietoja. Bisneskurssilaisille tarjoutuu mahdollisuus tiiviiseen yhteistyöhön paikallisten yritysten kanssa työelämäjaksolla. Linjan käyneelle opiskelijalle myönnetään opinnoistaan bisnesdiplomi ja lukioaikaisia suorituksia voidaan hyväksi lukea jatko-opinnoissa esimerkiksi korkeakoulussa tai yliopistossa.

Syksyllä 2022 aloittanut bisneslinja vahvistaa Kallaveden lukion ennestään vahvaa yrittäjyyden painotusta. Bisneslinjan kurssit ovat osittain avoimia kaikille lukion opiskelijoille, lukuun ottamatta muutamia moduuleja, jotka ovat tarkoitettu vain bisneslinjan opiskelijoille.

Tiedätkö, millaista koulunkäynti voi olla?

Hakeminen bisneslinjalle

Kallaveden lukion bisneslinjalle haetaan yhteishaussa. Haku­koh­teek­si va­li­taan Kal­la­ve­den lu­kio, Lu­ki­on bis­nes­lin­ja.

Linjalle valitaan 20 opiskelijaa.  Valintakriteereinä ovat:

• Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo
  • Äidinkielen, yhteiskuntaopin, matematiikan ja englannin arvosanoja painotetaan
  • Ennakkotehtävä ja mahdolliset haastattelut

Ennakkotehtävä voi vaihdella vuosittain. Keväällä 2022 bisneslinjalle hakijan oli tehtävä itsestään korkeintaan 5 minuuttia kestävä vapaamuotoinen videoesittely. Esittely tuli tallentaa pilvipalveluun ja  lähettää linkki osoitteeseen kallavedenlukio@kuopio.fi viimeistään 7 päivää yhteishaun päättymisen jälkeen.

Esittelyvideolla hakijan piti kertoa mm:

1. kuka olet?
  2. millaisia vahvuuksia sinulla on?
  3. miksi olet hakemassa bisneslinjalle?
  4. Pohdi perustellen seuraavaa tehtävää: olet perustamassa jäätelökioskin tulevaksi kesäksi Kuopioon. Kerro millaisia seikkoja sinun tulee ottaa huomioon kioskia perustettaessa ja miten saat kioskiyrityksesi menestymään?

Videotehtävän lisäksi Kallaveden lukiolla on mahdollisuus kutsua hakija tarvittaessa haastatteluun. Mahdolliset lisähaastattelut toteutetaan huhti- ja toukokuussa.

Rehtori Ensio Vatanen
puh. 0447184522