Ohjeita kielten YO-kokeisiin

Lue ohjeita kielten sähköisiin ylioppilaskokeisiin.
Lue digitaalisista kokeista myös Ylioppilastutkintolautakunnan sivulta!

YLIOPPILSTUTKINTOLAUTAKUNNAN TIEDOTTEESTA 24.10.2016:
Ylioppilastutkinnon sähköinen kielikoe keväästä 2017 alkaen

Kevään 2017 tutkinnosta alkaen vieraan kielen ja syksyn 2017 tutkinnosta alkaen toisen kotimaisen kielen sähköisissä kokeissa kokelas voi valita, missä järjestyksessä hän suorittaa koetehtävät. Hän voi palata kirjallisia taitoja mittaavien tehtävien aineistoihin ja joihinkin kuullun ymmärtämistä mittaavien tehtävien aineistoihin koeajan kuluessa. Kokelas voi palata myös kaikkiin vastauksiinsa. Koeaika on kuusi tuntia.

Kokelas käynnistää itse kuullun ymmärtämistä mittaavien tehtävien äänitteet ja videot. Tehtävät voivat sijaita kokeessa erillään toisistaan. Äänitteiden kuuntelukerrat on rajoitettu, mutta tutustumis- ja vastausajan pituuden kokelas saa päättää itse. Kokeessa voi olla myös vain kerran kuultavia osuuksia.

Videotehtävissä kokelas voi tauottaa ja kelata videota taaksepäin eikä katselukertoja ole rajoitettu.

Kuullunymmärtämistä mittaavien tehtävien toteutustapaan on mahdollista tutustua Digabi.fi -sivulla julkaistavassa esimerkkikokeessa, jonka voi järjestää Abitti -kurssikoejärjestelmällä.

Tehtävän suorittamiseen tarvittava ohjeistus annetaan tehtävän yhteydessä. Ohjeistuksessa vastauksen sanamäärä voi olla rajoitettu. Avokysymysten vastausten tulee olla lyhyitä ja ytimekkäitä. Ylipitkät vastaukset voivat edelleen johtaa pistevähennyksiin.

Kokelas voi käyttää kuullun ymmärtämistä mittaavien tehtävien tekemiseen haluamansa ajan, mutta tehtävät laaditaan siten, että niiden yhteenlaskettu arvioitu suoritusaika on noin yksi tunti. Tarve erityisjärjestelynä myönnettävälle pitkätaukoiselle äänitteelle poistuu, sillä kokelas voi itse käyttää äänitteiden kuuntelukertojen välissä haluamansa ajan. Erityisjärjestelynä kokelas voi edelleen saada kaksi tuntia lisäaikaa.

Kokelaalla on edelleen mahdollisuus suorittaa kaksi lyhyen oppimäärän kielikoetta samana päivänä ja saada sitä varten kaksi tuntia lisäaikaa.

  • Erikseen sovittavat tutustumispäivät lukiolle
    Avoimet ovet järjestettiin 6. – 7.11.2024. Lisäksi erikseen sovittaville vierailuille on varattu pe 17.1. klo 11.30 – 14.30 ja ma 10.2. klo 9-12. Tähän päivään osallistuville on sovittu seuraavat kriteerit: Esim. yksin erityislinjoille […]
  • Onnea syksyn ylioppilaille!
    Kallaveden lukiosta ylioppilaiksi pääsevät seuraavat; lämpimät onnittelut kaikille! Nimilista päivitetty 4.12.2024 Algaim Baraa Sabah Yasser Asikainen Ilari Aleksi Eskelinen Annikki Maija Emilia Hiltunen Neela Katriina Hiltunen Tuuli Hukka Eepi Juho […]
  • Ilmoittautuminen kevään 2025 ylioppilaskirjoituksiin 22.11. mennessä
    Jos olet osallistumassa kevään 2025 ylioppilaskirjoituksiin, ilmoittaudu niihin viimeistään perjantaina 22.11. Ilmoittautuminen on kaksivaiheinen: ilmoittautudut Wilmassa (Lomakkeet) ja tuot tulostetun ja allekirjoitetun ilmoittautumislomakkeen joko opinto-ohjaajalle tai kansliaan. Jos olet jo […]
  • Avoimet ovet 6. – 7.11. ysiluokkalaisille – tervetuloa tutustumaan!
    Hei, sinä ysiluokkalainen. Tervetuloa tutustumaan Kallaveden lukioon keskiviikkona tai torstaina! Esittelemme sinulle lukiotamme ja opiskelua lukiossa yleensä. Sinua vastassa 1. kerroksessa ovat meidän tutor-opiskelijamme.
  • TERVETULOA KALLAVEDEN LUKION ABITURIENTTIEN HUOLTAJIENILTAAN TIISTAINA 12.11. klo 18
    TERVETULOA KALLAVEDEN LUKION ABITURIENTTIEN HUOLTAJIENILTAAN TIISTAINA 12.11. klo 18 Illan ohjelma: Tervetuloa, vs. rehtori Tiina Karjalainen Savonia ammattikorkeakoulun esittely, suunnittelija Vera Raatikainen hakijapalveluista Yhteishaku 2024. Opinto-ohjaajan puheenvuoro, Lotta Hintsala Nuoren […]