Huoltajan muistilista

 • Lukiossa on suoritettava uuden opetussuunnitelman mukaan (LOPS21) suoritetaan vähintään 150 opintopistettä, ensimmäisenä vuonna vähintään 56 opintopistettä.
 • Neljännen vuoden opiskelijat opiskelevat vanhan opetussuunnitelman (LOPS16) mukaisesti ja suorittavat vähintään 75 kurssia.
 • Hylätyn arvosanan (4) voi yrittää kerran korottaa uusintakokeessa, joita järjestetään joka jakson alkupuolella ja johon tulee erikseen ilmoittautua Wilmassa.
 • Opiskelijalle ei saa kasaantua liikaa hylättyjä arvosanoja yhteen oppiaineeseen saadakseen ko. oppiaineesta päättöarvosanan.
 • Arvosana K (opintojakso on keskeytynyt); opiskelijalla on ollut niin paljon poissaoloja tai suorittamattomia tehtäviä, että hänelle annetaan kurssista K.
 • ”i” tarkoittaa opintojakson arvioinnin olevan kesken: opiskelija ei ole osallistunut kokeeseen, opiskelijalta puuttuu tehtäviä tai poissaolot on selvittämättä. Suoritusta voi vielä täydentää seuraavan jakson ajan.

Poissaolot

Opiskelu on opiskelijan työtä. Kaikki muu ylimääräinen työ ja lomailu kouluaikana häiritsee koulunkäyntiä. Opiskelijan tulee mahdollisimman pian ilmoittaa poissaolosta ja sen syystä ryhmänohjaajalle. Lupa muihin kuin sairauspoissaoloihin pyydetään Wilmassa ryhmänohjaajalta (1–3 päivää) tai rehtorilta (yli 3 päivää).

 • Huoltaja selvittää alaikäisen lukiolaisen poissaolot opetuksesta Wilmassa.
 • Huoltaja voi seurata opiskelijan opintojen etenemistä, myös mahdollisia opintojaksojen keskeyttämisiä ja poissaoloja Wilmassa.
 • 2. ja 4. jakson jälkeen pyydämme huoltajia tarkistamaan lukiolaisen opintosuoritukset Wilmassa.

Ongelmatilanteissa kannattaa ottaa mahdollisimman pian yhteyttä kouluun; aineenopettajaan (opintojakson suorittaminen, tukiopetus), opinto-ohjaajaan (valinnat, jatko-opinnot), rehtoriin (mm. ylioppilaskirjoitukset, muissa kouluissa suoritetut opinnot), koulusihteeriin (käytännön järjestelyt kuten tuet), kuraattoriin (sosiaaliset asiat, tuet), koululääkäriin ja terveydenhoitajaan ja psykologiin (terveydelliset syyt) sekä erityisopettajaan (lukitestaus ja erityinen tuki opinnoissa). Yhteystiedot ovat opinto-oppaassa ja koulun kotisivulla.

Kouluun kannattaa ilmoittaa asiat, joiden uskotte vaikuttavan nuoren koulunkäyntiin.

 • Abi: haluatko lunastaa lukiolaiskannettavan itsellesi?
  Lukio-opintojen päättyessä sinulla on kolme toimintavaihtoehtoa Lukiolaiskannettavasi jatkon suhteen.  Voit lunastaa koneen itsellesi hintaan 29,80 €. Voit palauttaa koneen ja laturijohdon koululle. Voit pitää koneen vielä itselläsi, mikäli opintosi jatkuvat […]
 • 2. vuoden opiskelijoiden huoltajienilta 20.2. – Tervetuloa!
  Tervetuloa Kallaveden lukion toisen opintovuoden huoltajieniltaan tiistaina 20.2.2024 klo 17 alkaen. OHJELMASSA: klo 17 – 18 Ryhmänohjaajien pop up -kahvila, jonne olette tervetulleita kahvittelemaan ja jututtamaan omaa ryhmänohjaajaa. Vapaaehtoinen kahvimaksu. […]
 • Penkkarit ja vanhojen päivä
  Penkkareita vietetään torstaina 8.2. Abit tulevat kouluun klo 9 ja abien yhteinen kahvitilaisuus salissa alkaa klo 9.30. Abigaala alkaa klo 11.15 ja penkkariajelulle lähdetään koulun pihasta klo 13. Vanhojen päivä […]
 • TOISEN ASTEEN YHTEINEN HAKIJOIDEN JA HUOLTAJIEN INFOILTA TIISTAINA 23.1.2024
  TOISEN ASTEEN YHTEINEN HAKIJOIDEN JA HUOLTAJIEN INFOILTA TIISTAINA 23.1.2024 ALKAEN KLO 18.00 Kuopion Musiikkikeskuksella (myös teams-yhteydellä) Infoillassa mukana olevat koulut sekä päivittyvä ohjelma löytyvät tapahtumasivulta.  Sekä hakijalla että huoltajalla on siis mahdollisuus tutustua […]
 • Hyvää Joulua!
  Syyslukukausi päättyy perjantaina 22.12.2023. Päivän ohjelma on seuraava: Joulukirkko Tuomiokirkossa klo 9, ortodoksien ohjelma ortodoksiseurakuntasalissa klo 9 ja tunnustukseton ohjelma Korttelimuseolla klo 9. Mennään suoraan kohteisiin. Tämän jälkeen 2. ja […]