Huoltajan muistilista

 • Lukiossa on suoritettava uuden opetussuunnitelman mukaan (LOPS21) suoritetaan vähintään 150 opintopistettä, ensimmäisenä vuonna vähintään 56 opintopistettä.
 • Neljännen vuoden opiskelijat opiskelevat vanhan opetussuunnitelman (LOPS16) mukaisesti ja suorittavat vähintään 75 kurssia.
 • Hylätyn arvosanan (4) voi yrittää kerran korottaa uusintakokeessa, joita järjestetään joka jakson alkupuolella ja johon tulee erikseen ilmoittautua Wilmassa.
 • Opiskelijalle ei saa kasaantua liikaa hylättyjä arvosanoja yhteen oppiaineeseen saadakseen ko. oppiaineesta päättöarvosanan.
 • Arvosana K (opintojakso on keskeytynyt); opiskelijalla on ollut niin paljon poissaoloja tai suorittamattomia tehtäviä, että hänelle annetaan kurssista K.
 • ”i” tarkoittaa opintojakson arvioinnin olevan kesken: opiskelija ei ole osallistunut kokeeseen, opiskelijalta puuttuu tehtäviä tai poissaolot on selvittämättä. Suoritusta voi vielä täydentää seuraavan jakson ajan.

Poissaolot

Opiskelu on opiskelijan työtä. Kaikki muu ylimääräinen työ ja lomailu kouluaikana häiritsee koulunkäyntiä. Opiskelijan tulee mahdollisimman pian ilmoittaa poissaolosta ja sen syystä ryhmänohjaajalle. Lupa muihin kuin sairauspoissaoloihin pyydetään Wilmassa ryhmänohjaajalta (1–3 päivää) tai rehtorilta (yli 3 päivää).

 • Huoltaja selvittää alaikäisen lukiolaisen poissaolot opetuksesta Wilmassa.
 • Huoltaja voi seurata opiskelijan opintojen etenemistä, myös mahdollisia opintojaksojen keskeyttämisiä ja poissaoloja Wilmassa.
 • 2. ja 4. jakson jälkeen pyydämme huoltajia tarkistamaan lukiolaisen opintosuoritukset Wilmassa.

Ongelmatilanteissa kannattaa ottaa mahdollisimman pian yhteyttä kouluun; aineenopettajaan (opintojakson suorittaminen, tukiopetus), opinto-ohjaajaan (valinnat, jatko-opinnot), rehtoriin (mm. ylioppilaskirjoitukset, muissa kouluissa suoritetut opinnot), koulusihteeriin (käytännön järjestelyt kuten tuet), kuraattoriin (sosiaaliset asiat, tuet), koululääkäriin ja terveydenhoitajaan ja psykologiin (terveydelliset syyt) sekä erityisopettajaan (lukitestaus ja erityinen tuki opinnoissa). Yhteystiedot ovat opinto-oppaassa ja koulun kotisivulla.

Kouluun kannattaa ilmoittaa asiat, joiden uskotte vaikuttavan nuoren koulunkäyntiin.

 • Syksyn ylioppilaskirjoitukset 11.9. – 25.9.
  Ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina 11.9. ja päättyvät maanantaina 25.9. Kokeita järjestetään omalla lukiolla, Lumitilla ja Klassikalla. Lue tarkemmin Abi-infot – Kallaveden lukio
 • Lukuvuosi alkaa torstaina 10.8. – tervetuloa!
   Koulu alkaa ENSIMMÄISEN VUODEN OPISKELIJOILLA torstaina 10.8.2023 klo 10.00. JOS HALUAT TULLA KÄYMÄÄN LUKIOLLA ENNEN KOULUN ALKUA, se on mahdollista maanantaina 7.8. klo 12 – 14. Paikalla opinto-ohjaajat ja tutor-opiskelijoita. […]
 • Uusi opiskelija – tervetuloa Kallaveden lukioon!
  Paljon onnea hienosta valinnastasi – tervetuloa opiskelijaksi Kallaveden lukioon! Tässä tärkeää tietoa lukio-opintojesi aloittamiseksi. Muista lukea huolella myös kouluvirastosta tullut ohje. Opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolku-palvelussa ja Wilmassa: vahvista ensin opintopaikkasi Opintopolku-palvelussa. […]
 • Kallaveden lukion lukuvuosi 2022 – 2023 paketissa…
  … lue vuosikertomuksesta , mitä kaikkea olemme tehneet!
 • Kevään 2023 YO-tulokset ovat tulleet – onnea uusille ylioppilaille!
  Lämpimät onnittelut kevään uusille ylioppilaille! Lue huolella tämä uutinen, sillä se sisältää tietoa ylioppilasjuhlasta ja ylioppilastodistuksista. Kallaveden lukiosta on päässyt ylioppilaaksi (päivitetty 2.6.2023) Al Haddad Mohamad Ansela Anna-Liisa (kaksoistutkinto) Anttila […]