Huoltajan muistilista

 • Lukiossa on suoritettava vähintään 75 kurssia, joten ensimmäisenä vuotena on suoritettava vähintään 28 kurssia. / Uuden opetussuunnitelman mukaan (LOPS21) suoritetaan vähintään 150 opintopistettä, ensimmäisenä vuonna vähintään 56 opintopistettä.
 • Hylätyn arvosanan (4) voi yrittää kerran korottaa uusintakokeessa, joita järjestetään joka jakson alkupuolella ja johon tulee erikseen ilmoittautua kansliaan.
 • Oppiaineen opiskelu uhkaa keskeytyä mikäli opiskelija tulee hylätyksi kahdessa saman oppiaineen kurssissa / opintojaksossa (pitkässä matematiikassa kolmessa kurssissa). Kurssien ei tarvitse olla peräkkäisiä. Opiskelijan on suoritettava ainakin yksi hylätyistä kursseista / opintojaksoista hyväksytysti voidakseen jatkaa aineen opiskelua.
 • Arvosana K (kurssi / opintojakso on keskeytynyt); opiskelijalla on ollut niin paljon poissaoloja tai suorittamattomia tehtäviä, että hänelle annetaan kurssista K.
 • ”i” tarkoittaa kurssin / opintojakson arvioinnin olevan kesken: opiskelija ei ole tehnyt koetta, opiskelijalta puuttuu tehtäviä tai poissaolot on selittämättä. Suoritusta voi vielä täydentää seuraavan jakson ajan.

Poissaolot

Opiskelu on opiskelijan työtä. Kaikki muu ylimääräinen työ ja lomailu kouluaikana häiritsee koulunkäyntiä. Opiskelijan tulee mahdollisimman pian ilmoittaa poissaolosta ja sen syystä ryhmänohjaajalle. Lupa muihin kuin sairauspoissaoloihin pyydetään ryhmänohjaajalta (1–3 päivää) tai rehtorilta (yli 3 päivää).

 • Huoltaja selvittää alaikäisen lukiolaisen poissaolot opetuksesta Wilmassa.
 • Huoltaja voi seurata opiskelijan opintojen etenemistä, myös mahdollisia kurssien / opintojaksojen keskeyttämisiä ja poissaoloja kursseilta Wilmassa.
 • 2. ja 4. jakson jälkeen pyydämme huoltajia tarkistamaan lukiolaisen opintosuoritukset Wilmassa.

Ongelmatilanteissa ottakaa mahdollisimman pian yhteyttä kouluun; aineenopettajaan (kurssin / opintojakson suorittaminen, tukiopetus), opinto-ohjaajaan (valinnat, jatko-opinnot), rehtoriin (mm. ylioppilaskirjoitukset, muissa kouluissa suoritetut opinnot), koulusihteeriin (käytännön järjestelyt kuten tuet), kuraattoriin (sosiaaliset asiat, tuet), koululääkäriin ja terveydenhoitajaan ja psykologiin (terveydelliset syyt) sekä erityisopettajaan (lukitestaus ja erityinen tuki opinnoissa). Yhteystiedot ovat opinto-oppaassa ja koulun kotisivulla.

Ilmoittakaa kouluun asiat, joiden uskotte vaikuttavan nuoren koulunkäyntiin.

 • Toisen opintovuoden huoltajienilta tiistaina 21.2.
  Tervetuloa Kallaveden lukion toisen opintovuoden opiskelijoiden huoltajieniltaan tiistaina 21.2. klo 18. Illan aiheena meillä on nuoren ajanhallinta, ylioppilaskirjoitukset ja mahdollisten erityisjärjestelyjen hakeminen yo-kirjoituksiin. Yhteisen tilaisuuden jälkeen tapaamme vielä ryhmänohjaajien luokissa. […]
 • Kuuntele. Meille kuuluu.
  Koulun oma podcast-kanava #kalutaan Kallaveden lukion podcast on nyt avattu. Nimikilpailusta palkinnon voittivat Milla Huttunen ja Kie Kallio – onnittelut voittajille! Kuuntele. Meille kuuluu. https://on.soundcloud.com/xWc6y Jos podcastien tekeminen kiinnostaa, ole […]
 • Syyslukukausi päättyy tiistaina 20.12.
  Ohjelma tiistaina 20.12. Joulukirkko Tuomiokirkossa klo 9.00. Ortodoksisten opiskelijoiden joulukirkko klo 9 Kuopion ortodoksisessa kirkossa (Snellmaninkatu 8). Joulukirkon vaihtoehtona on tunnustukseton ohjelma Korttelimuseolla klo 9.00. Tilaisuuden jälkeen 2. ja 3. […]
 • Onnea uusille ylioppilaille!
  Kallaveden lukiosta on syksyllä 2022 valmistumassa ylioppilaiksi Hellström Kalle Fredrik Kervinen Anna Emilia Oksman Mimosa Ira Veronika Penttinen Roope Julius Pousi Miska Oskari Roponen Nuutti Eemil Saari Helmi Maija Tervo […]
 • Syksyn ylioppiaskokeiden tulokset 10.11. ja ylioppilasjuhla 2.12.
  Syksyn ylioppilastutkinnon tulokset saadaan torstaina 10.11.2022 klo 9 ja siirretään kokelaille Wilmaan. Korottajat voivat kysyä tuloksia koulun kansliasta. Samaan aikaan Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivuilla julkaistaan syksyn tutkinnon pisterajat ja lopulliset hyvän vastauksen […]