Uudelle lukiolaiselle

Onnittelut valinnastasi Kallaveden lukioon!

Yhteisvalinnan tulokset julkaistaan to 13.6.2024. Kallaveden lukion opinto-ohjaaja Ella Koistinen on tavoitettavissa puhelimitse to ja pe 13.6. ja 14.6.2024 klo 9 – 15. Olethan yhteyksissä, jos sinulla on kysyttävää lukiopaikan vastaanottamisesta tai opiskelun aloittamisesta meillä Kallaveden lukiossa.

  • koulusihteeri Veera Heinonen puh. 044 7184767 (lomalla 20.6. – 31.7.)
  • opinto-ohjaaja Ella Koistinen puh. 044 7181066
  • rehtori Ensio Vatanen puh. 044 7184522

Ota opiskelupaikkasi vastaan Opintopolku-palvelussa mahdollisimman nopeasti, viimeistään 27.6.2024. Mikäli et tullut valituksi ensisijaiseen hakutoiveeseesi, ota silti vastaan yhteisvalinnassa sinulle osoitettu opiskelupaikka. Et menetä paikkaasi varasijojen jonossa.

Kuopion peruskouluissa opiskelleiden opiskelijoiden ja huoltajien yläkoulun Wilma-tunnukset säilyvät entisellään. Muilta paikkakunnilta tulevien opiskelijoiden ja heidän huoltajiensa tunnukset toimitetaan Opintopolussa ilmoitettuihin sähköpostiosoitteisiin 19.6.2024 mennessä. Kirjautumisosoite Wilmaan https://kuopio.inschool.fi

Jos nouset varasijalta tai tulet valituksi jatkuvassa haussa 19.6.2024 jälkeen, Wilma-tunnukset aktivoidaan viimeistään elokuun alussa.

Kuopion lukioihin ilmoittaudutaan lisäksi Wilmassa täytettävällä lomakkeella ”Lukioon ilmoittautumislomake”. Lomakkeen täyttää opiskelija. Lomakkeen avulla tarkistamme sinun perustietosi ja kartoitamme valintojasi lukiossa. Valinnat ovat tässä vaiheessa alustavia. Lomakkeella kysytään mm.

  • lukiossa opiskeltavat kielet (A-kielet, B2-kielet, B3-kielet)
  • suomi toisena kielenä (S2) -opetukseen osallistuminen
  • matematiikan valinta (pitkä vai lyhyt)
  • perusopetuksessa olleet tukitoimet
  • huoltajien yhteystiedot

***

Tutustuminen Kallaveden lukioon

Ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat halutessaan tulla tutustumaan Kallaveden lukioon maanantaina 5.8 klo 12. Tavataan 1. kerroksessa, luokassa 107.

Kallaveden lukiossa ei järjestetä kesällä tilaisuutta lukujärjestyksen tekemiseen. Ensimmäisen vuoden opiskelijoille tehdään lukujärjestykset valmiiksi. Tarvittaessa viimeisten jaksojen lukujärjestyksiä muokataan opojen kanssa lukuvuoden alettua opotunneilla.

Opinto-oppaaseen voit tutustua täällä.

Lukuvuosi alkaa torstaina 8.8.2024

Varmista ennen lukuvuoden aloitusta, että Wilma-tunnuksesi toimii. Tämän voit varmistaa menemällä osoitteeseen https://kuopio.inschool.fi ja kirjaudu Wilmaan. Jos kirjautumisesi ei onnistu, tule ensimmäisenä koulupäivänä klo 8.30 – 9.30 välisenä aikana lukiolle 1. kerrokseen.

Uudet lukiolaiset aloittavat lukuvuoden 8.8. klo 10. Kokoonnumme koulun saliin, 3. kerrokseen. Tervetulotilaisuuden jälkeen ryhmänohjaajat vievät opiskelijat omaan kotiluokkaan.

Jos et jostakin syystä pääse kouluun ensimmäisenä koulupäivänä, olethan yhteydessä omaan ryhmänohjaajaasi. Näet oman ryhmänohjaajasi nimen Wilmassa viimeistään elokuussa. Oma lukujärjestys näkyy opiskelijoilla Wilmassa kohdassa ”Työjärjestys”.

 Oppimateriaalit ja tietokone

Oppimateriaalit on hankittu valmiiksi, ja ne ovat opiskelijoille maksuttomia. Oppimateriaali on pääsääntöisesti digitaalisessa muodossa. Painetun oppikirjan voi saada opiskelija, jolla on diagnosoituja luki- tai muita oppimisvaikeuksia ja paperinen oppikirja tukee opiskelua.

Jokaiselle oppivelvolliselle lukiolaiselle annetaan lukio-opintojen ajaksi käyttöön oma kannettava tietokone, Lukiolaiskannettava, jota käytetään opiskeluun oppitunneilla ja kotona sekä aikanaan ylioppilaskirjoituksissa. Laite otetaan käyttöön ensimmäisenä koulupäivänä.